Add to FavoritesPost new topic  Reply to topic 
Page 1 of 1
 
 
Product Selecteert Met Behulp
Author Message
Reply with quote Download Post
Post Product Selecteert Met Behulp 
 
Onlangs had ik een loper aanwezig met vragen over een zeurende intermitterende boogpijn en scheenpijn, maar toch kon ik rennen. Hij had zojuist gegevens van recente runs die werden opgenomen op zijn Suunto-hardloophorloge. Hieruit bleek dat zijn gemiddelde You must be registered to view this link trapfrequentie (stappen per minuut) van 150 ruim onder de aanbevolen trapfrequentie van 180 stappen per minuut lag. Dit leidt tot overmatig schrijden en meer slaan naar de voet en de You must be registered to view this link onderste ledematen, wat de effici?ntie vermindert en uiteindelijk leidt tot overmatig gebruik. We konden met hem een ??strategie bespreken om geleidelijk zijn cadans te vergroten. Zijn bezoek verschoof van het vragen over orthtoics naar een gedetailleerde discussie over trainingspatronen.

Talloze andere pati?nten hebben tassen met loopschoenen en steunzolen naar mijn kantoor gepresenteerd om te beseffen dat het niet alleen de schoen is die een blessure oplost. In feite kan een overweldigende meerderheid aan loopblessures worden opgelost zonder de nadruk te leggen op schoenen.

In de afgelopen 100 jaar hebben hardloopschoenen dramatische veranderingen ondergaan. De vraag rijst dan of loopschoenen (of sportschoenen in het algemeen) de frequentie van hardloopblessures al dan niet be?nvloeden. In het bijzonder worden de gegevens met You must be registered to view this link betrekking tot de relatie tussen impactkarakteristieken en enkelpronomie met het risico van het ontwikkelen van een loopgerelateerd letsel onderzocht. Op basis van het ontbreken van overtuigend You must be registered to view this link bewijs voor deze twee variabelen, die ooit als de voornaamste voorspellers van loopblessures werden beschouwd, worden twee nieuwe paradigma's voorgesteld om de associatie tussen schoeisel en letsel te verhelderen. Deze twee paradigma's, 'het geprefereerde bewegingspad' en 'het comfortfilter', suggereren dat een hardloper intu?tief een comfortabel product selecteert met behulp van hun eigen comfortfilter, waardoor ze in het voorkeursbewegingspad kunnen blijven. Dit kan het letselrisico automatisch verminderen en kan verklaren waarom er geen sprake lijkt te zijn van een seculaire trend in het aantal letsels.

Een interessante studie die laat You must be registered to view this link zien wie in minimalistische hardloopschoenen liep, deed het beter dan de anderen in de groep die stabiliteit, demping en motion control-schoenen droeg. De hardlopers in minimalistische schoenen You must be registered to view this link liepen sneller en over het algemeen waren meer fysiek fit. Op het gebied van loopblessures werden geen significante verschillen tussen schoenen aangetroffen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan vergelijkbare looppatronen die geen rekening hielden met individuele fitnessniveaus of variabele loopparameters. Het is moeilijk om actieve variabelen te besturen in grote groepen die samen rennen.
  
View user's profileSend private message 
Back to topPage bottom
Display posts from previous:   
 
HideWas this topic useful?
Share this topic
blinkslist.com blogmarks.net co.mments.com del.icio.us digg.com newsvine.com facebook.com fark.com feedmelinks.com furl.net google.com linkagogo.com ma.gnolia.com meneame.net netscape.com reddit.com shadows.com simpy.com slashdot.org smarking.com spurl.net stumbleupon.com technorati.com favorites.live.com yahoo.com DIGG ITA Fai Informazione KiPapa Ok Notizie Segnalo Bookmark IT
Link this topic
URL
BBCode
HTML
 

Post new topic  Reply to topic  Page 1 of 1
 
 
Permissions List
You cannot post new topics
You cannot reply to topics
You cannot edit your posts
You cannot delete your posts
You cannot vote in polls
You cannot attach files
You cannot download files
You cannot post calendar events               


CSS Valido! Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]